20.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

Malta’dan 16 yaş üstü her kişiye 100 Euro

 09 Mayıs 2021

Başbakan Robert Abela, yeni tüketici kuponlarının ikinci tur dağıtımına 7 Haziran sonrasında başlıyor. 16 yaşın üstündeki tüm Malta sakinlerine 100 Euro değerinde kupon dağıtılacak.

Malta Başbakanı Robert Abela, Pazar sabahı Covid-19 salgınına karşı kişi ve işletmeleri desteklemek amaçlı tüketici kuponlarının ikinci turunun dağıtımına başlanacağını açıkladı. Hükümet, 7 Haziran’da dağıtacağı tüketici kuponlarına 45 milyon Euro harcayacak. 16 yaşın üzerindeki tüm Malta sakinlerine dağıtılacak kuponların değeri 100 Euro olacak.

Noel sonrası altı ay önce dağıtımı virüs vakalarının artması nedeniyle ertelenmişti. Dağıtımı bu ay tamamlanması beklenen kuponların kullanımına dair açıklamayı daha sonra yapılacağı belirtildi.

Kuponlar ek harcamalarla katma değer yaratacak

Tüketici kuponların ilk turunda her 100 euro tutarındaki kuponun tüketicilerin ek 11,5 milyon Euro harcama yaratmıştı. Hükümetin tahminlerine göre insanlar prakende satış ve hizmetlerde kullandıkları mavi kuponlara ek 16,42 euro harcama yaparken, restoranlar ve konaklama için kullanılan kırmızı kuponlarda eksta 7,16 euro harcama yaptı.

İkinci tur kuponların konaklama ve restoranlar için 60 avro ve perakende satış mağazaları için 40 avro olması beklenirken, ilk turda dağıtılan 20 € ‘luk kuponların aksine, bunlar 15 € ve 10 € değerlerinde olacak. 

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz