16.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Aktif Covid-19 vakalarının yükselmesi nedeniyle Sağlık Bakanı Chris Fearne bugün açıklamalarda bulundu

13 Temmuz 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

Fearne’in basın brifinginin ayrıntıları:

Chris Fearne, Covid-19 pozitif olan beş yaşındaki bir çocuğun ölümüyle ilgili ayrıntılar verdi.

Kız çocuğu, Mater Dei Hastanesine götürüldükten 24 saat sonra öldüğünü belirtti.

Fearne, ölümün Covid-19’dan kaynaklandığına dair bir bilgi olmamasına rağmen, kızın ilk etapta testinin negatif çıktığını, ancak otopsi testinde hafif pozitif çıktığını söyledi.

Ancak ölüm nedeni henüz belirlenemezken ilk bulgular Covid ile ilgili olmadığını gösteriyor. Sabır çağrısında bulunan bakan, halkı ölüm hakkında spekülasyon yapmaktan kaçınmaya çağırdı.

Dikkat çağrısında bulunan Fearne, herkesi bu hassas anda genç kızın ailesinin mahremiyetine saygı duymaya çağırdı..

Fearne, aşıların Covid’den yüzde 100 korumanma sağlamasa da şu anda sadece bir kişinin yoğun bakımda olduğu düşünüldüğünde sonuçların cesaret verici olduğunu söyledi.

Fearne, son derece bulaşıcı Delta varyantının diğer ülkelerde olduğu gibi Malta’da da bulunduğunu söyledi.

Fearne, aktif vakaların yüzde 15’inin Malta’da ikamet ettiğini söyledi. Ayrıca, tüm aktif vakaların yüzde 90’ı aşısızdı diye ekledi.

Fearne, aşının kilit çözüm olduğunu ve yetkililerin destekleyici bir atış sağlama olasılığını araştırdıklarını söyledi. Bu hafta İsrail, savunmasız insanlara önümüzdeki haftalarda güçlendirici bir etki yapacağını söyledi.

Fearne, stokta yeterli aşı ve altyapının mevcut olması nedeniyle ülkenin herkese  destek şansı vermek için iyi bir konumda olduğunu söyledi.

Beş yaşındaki kızın ölümüne geri dönersek Fearne, hafif reaktif test sonucunun kişinin virüsle temas ettiğini veya geçmişte virüse yakalandığını gösterdiğini belirtti.

Kızın ailesindeki hiç kimsenin testinin pozitif çıkmadığını da ekledi.

Fearne, genç kızın önceki gün ateşi çıktıktan sonra cumartesi öğle vaktinden sonra öldüğünü söyledi. Kritik bir durumda Mater Dei Hastanesine yatırıldı ve bir süre sonra solunum cihazına bağlandıktan sonra öldü.

Fearne, kızın hastaneye kabulünden sonra Covid-19 testinin negatif çıktığını, ancak ikinci bir testin virüse “hafif tepki verdiğini” belirtti.. Yetkililer, bir kez daha testler yapıldığında daha iyi bir sonuca ulaşacaklar.

Fearne, aşısız turistleri yasaklayan tartışmalı yasal uyarının önümüzdeki saatlerde yayınlanacağını söyledi.

Bakan, beş yaşındaki kızın sağlıklı olduğunu ve altta yatan herhangi bir hastalığı olmadığını da ekledi.

Fearne, genom dizilemesinin çocuğun hangi varyanta pozitif olduğunu belirlemesinin günler sürdüğünü, ancak test sonuçlarının hafif reaktif çıkması nedeniyle varyantın oluşturulmasında bazı zorluklar yaratabileceğini söyledi.

Fearne, bunun herkesin sağlığını korumak için yapıldığı konusunda ısrar ederek aşısız yolculara yönelik yasağı bir kez daha haklı çıkardığını belirtti.

Fearne, Malta’nın Delta varyantının yayılmasını azaltmak için gereken yüzde 85’lik bir sürü bağışıklığına ulaşmaya yakın olduğunu söyledi.

Fearne dün, Avrupa Komisyonu ayrımcı bir kural olarak tanımladığı şeyle ilgili endişelerini dile getirdi. Ve “ milyon dolarlık soru, halk sağlığı hareket özgürlüğünün önüne geçiyor mu?” Dedi.

Fearne, yoğun bakımdaki hastanın Malta’da ikamet eden ve aşılanmamış bir yabancı olduğunu söyledi. Hastanede Covid tedavisi gören toplam 7 kişi bulunduğunu da ekledi

Fearne, yaşlı bakım evlerinde pozitif vaka olmadığını da ekledi.

Kaynak NewsBook

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz