15.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Avrupa Komisyonu, Malta’nın toparlanma ve dayanıklılık planını değerlendirmeye aldı

13 Temmuz 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

Komisyon Malta’nın planını değerlendirecek ve içeriğini yasal olarak bağlayıcı eylemlere çevirecek

Avrupa Komisyonu, hükümetin AB’nin 800 milyar Euro’luk Kurtarma ve Dayanıklılık Tesisinden (RRF) faydalanmasına olanak sağlayacak ilk adımda Malta’nın resmi toparlanma ve dayanıklılık planını değerlendirmeye aldı.

Malta, planında RRF kapsamında toplam 316,4 milyon € hibe talep etti. Plan, sürdürülebilir ulaşım, döngüsel ekonomi, binalarda doğal enerji, enerji verimliliği, kamu idaresi ve hukuk sisteminin dijital dönüşümü, sağlık ve eğitim sektörlerini hedefleyen projelerden ve kurumsal reformlar olmak üzere altı alanı kapsıyor.

Hibeler dağıtılmadan önce Komisyon, Malta’nın planını yönetmelikte belirtilen 11 kritere göre değerlendirecek. Ayrıca, sunulan planın ilgili ülkeye özgü tavsiyelerde tanımlanan zorlukların tümünü veya önemli bir alt kısmını ele alıp almadığını gözden geçirecek ve yardım  harcamalarının en az yüzde 37’sini iklim dostu yatırımlara ve yüzde 20’sini dijital geçişe ayırıp ayırmadığını değerlendirecek.

Bu ayın başlarında parlamentoda toparlanma planı hakkında konuşan Stefan Zrinzo Azzopardi’ye göre, planın neredeyse yarısının çevre sektörüne ayrılacağını ve yaklaşık yüzde 26’sının Malta’daki hizmetlerin dijitalleşmesine katkıda bulunacağını söylemişti.

Kaynak Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz