16.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Fransa’da restoranlara ve mağazalara girmek için zorunlu Covid pasaportu

13 Temmuz 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, Ağustos ayından itibaren Fransa’daki restoranlar, barlar ve turistik yerler gibi zorunlu olmayan yerleri ziyaret etmek için bir aşı pasaportunun gerekli olacağını söyledi.

Pazartesi gecesi televizyonda yayınlanan bir konuşmada Macron, Delta varyantının yayılmasını yavaşlatmak için ek önlemler açıkladı ve sağlık çalışanları için aşılamayı zorunlu hale getirme planlarını özetledi.

Ülke, Covid-19’a karşı aşı olduklarını, yakın zamanda virüsten kurtulduklarını ya da Covid-19 testinin negatif çıktığını gösteren bir QR kodu veya sertifikayı kuruluşlarla paylaşabilecekleri bir “sağlık pasaportu” sistemi kullanacak. .

Macron, kişinin Covid-19 testinin negatif olduğunu, tamamen aşılandığını veya yakın zamanda Covid-19’dan kurtulduğunu kanıtlayan bir kare kod veya sertifikanın ağustos ayından itibaren Fransa’daki barlar, restoranlar, kafeler ve alışveriş dahil olmak üzere farklı kuruluşlarda gerekli olacağını açıkladı.

Macron, “Bugün harekete geçmezsek vaka sayısı artmaya devam edecek” dedi.

15 Eylül’e kadar aşı olmaları için tüm sağlık çalışanlarına aşı zorunlu hale gelecek, aksi taktirde potansiyel yaptırımlar veya para cezaları ile karşı karşıya kalabilirler.

Lise, ortaokul ve ilkokul öğrencilerine yönelik aşı kampanyasının Eylül ayında okulların yeniden açılmasıyla başlayacağını da duyurdu.

Kaynak NewsBook

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz