14.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da zihinsel sağlık için yeni yardım hattı: 1579

9 Kasım 2022

Sağlık Bakanı Chris Fearne, zihinsel sağlık sorunları olan kişiler için 7 gün 24 saat kullanılabilecek yeni bir 1579 yardım hattı hizmetini başlattı.

Sağlak Bakanı Chris Fearne, düzenlediği basın toplantısında, pandemi döneminde dünya genelinde ruh sağlığı vakalarının yüzde 25 civarında arttığını söyledi.

Covid için 111 yardım hattı başladığında arayan birçok kişinin zihinsel sağlık sorunlarıyla ilgili yardım istediğini hatırlatan Bakan Fearne, hizmeti sağlamak için özel olarak eğitilmiş 8 psikolog tarafından yönetilecek bu yardım hattına ihtiyaç olduğunu fark ettiklerini anlattı.

Yardım hattının bugünden itibaren başlayacağını ve görüntülü görüşme imkanının da olacağını açıklayan Bakan Fearne, hattın yardıma ihtiyacı olan hastalara yönelik bir dizi diğer hizmetin bir parçasını oluşturduğunu söyledi.

Dr Anton Grech, pandemiden önce bir plan olduğunu ve stratejinin temellerinden birinin bir kişinin yardıma erişmesi gerektiğini belirterek çoğu kişinin sandığının aksine başarı oranının yüzde 80 olduğunu söyledi.

Sorunun, bazı insanların yardım aramasının uzun sürmesi olduğunu aktaran Dr Grech, bu yardım hattının bir kişinin gece veya gündüz herhangi bir zamanda telefon etmesini mümkün kılacağını söyledi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz