15.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Bakanlar Kurulu cerrah olan Bakan’a sınırlı ameliyat yetkisi verdi!

9 Kasım 2022

Malta’da Bakanlar Kurulu bir Cerrah olan Aktif Yaşlanma Bakanı Jo Etienne Abela’ya Halk Sağlığı Hizmetleri bünyesinde sınırlı sayıda ameliyatı ücretsiz olarak gerçekleştirme yetkisi verdi.

Kabine Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Bakan Abela’nın mesleki becerilerinin gerekli olduğu ciddi nitelikteki bir takım sağlık koşullarını hatılatan Halk Sağlığı Servisi’nin izin verilme gerekçesinin değerlendirildiği bildirildi.

Bakan Abela’nın bilgilerini öğrencileriyle paylaşmasının ve ülkede hizmetlerin erişilebilir olmasının önemine vurgu yapılan açıklamada teklifin Bakanlık Etik Yasası’na göre değerlendirildiği ve Bakan Abela’nın cerrahi hizmetinin ulusal çıkarlar açısından gerekli olduğu konusunda mutabık kalındığı bildirildi.

Bakan Abela’ya verilen iznin tıbbi gereklilikleri belirleyeceği sınırlı sayıda saati kapsadığı ve yalnızca Halk Sağlığı Hizmetlerindeki operasyonlar için geçerli olacağı gibi aynı zamanda ücretsiz olacağı açıklandı.

Bakan Abela’ya izin konusu tartışılırken Kabine Ofisi, Bakan Jo Etienne Abela’nın toplantıdan ayrılmasını isteyerek konuyu Bakan Abela olmadan tartıştı.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz