12.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da 27 bin 93 organ bağışçısı bulunuyor!

7 Kasım 2022

Sağlık Bakım Standartları Müdürü Alexandra Gatt yaptıkları kampanya ile geçen ay toplam 160 yeni organ bağşıçısının kayıt yaptırdığını belirterek Malta’da 27 bin 93’ün üzerinde kayıtlı organ bağışçısı olduğunu söyledi.

Sağlık Düzenleme Departmanı bünyesindeki Sağlık bakım Standartları Müdürlüğü’nce geçen ay 160 yeni organ bağışçısının kayıt yaptırdığı açıklandı.

Malta’da Aralık 2016’da İnsan Organları, Dokular ve Hücre Bağışı Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle başlayan organ kayıt ta yer alan bilgilerin işlenmesi Veri Koruma Yasasına uygun olarak yapılıyor.

İnsanları organ bağışına davet eden ve insanları teşvik etmek için kampanyala yürüten Müdürlüğün geçen ay 160 yeni bağışçıya ulaştığını aktaran Gadd, Malta’da 27 bin 93’ün üzerinde organ bağışı kaydı bulunduğunu söyledi.

Vücudun hangi bölgelerinin bağışlanabileceğini anlatan Gatt, en bilinenlerinin böbrekler, karaciğer, kalp, akciğerler, pankreas ve ince bağırsak olduğunu belirtirken organ bağışı yaptırabilmek için kayıt yaşının 16 olması gerektiğini açıkladı.

The Malta Independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz