21.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da yetişkinlere yönelik 77 farklı alanda akşam kursları başlayacak

Yetişkinlere yönelik 77 farklı alanda akşam eğitimi kursları başvurularınızı bekliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Araştırma, Hayat Boyu Öğrenme ve İstihdam Edilebilirlik Müdürlüğü, yeni akademik yıl için yetişkinlere yönelik bir dizi kurs sunmaya hazırlanıyor.

Kurslar, Msida, Blata l-Bajda, Mosta, Mrieħel ve Victoria’daki beş Hayat Boyu Öğrenme Merkezi ile 27 yerel meclis ve 17 sivil toplum kuruluşunda gerçekleştirilecek.

Eğitim Bakanı Clifton Grima tarafından 11 Temmuz’da resmi olarak başlatılacak olan başvurular, 12 Temmuz’da başlayacak ve 10 Ağustos’a kadar devam edecek. Geçtiğimiz akademik yılda 8.500’den fazla yetişkin kurslara katıldı. 2023-24 akademik yılında Hayat Boyu Öğrenme Birimi, mesleki konular dahil olmak üzere 77 farklı alanda 400’ün üzerinde ders sunacak.

Kurslar arasında Temel Beceriler adı altında, okuma, yazma, matematik ve bilgisayar becerilerini geliştirmeyi amaçlayan başlangıç dersleri bulunuyor. Ayrıca MQF seviye 1 ve 2, SEC ve A Seviyesinde 11 farklı dilde Dil Öğrenimi kursları da sunulacak.

Eğitim ve Kariyer Beklentilerini İyileştirme kursları, kariyer fırsatlarını artırmayı hedeflerken, sağlıklı yaşam kursları katılımcıların sağlıklı yaşam seçimleri yapmalarına yardımcı olacak. Ayrıca katılımcıların yaratıcı becerilerini sergilemelerini sağlamak için tasarlanmış 20’den fazla zanaat kursu da bulunuyor.

MQF tarafından akredite edilen kurslar, Malta İleri ve Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından onaylanmıştır. Kurslar beş Hayat Boyu Öğrenme Merkezi, 27 yerel meclis ve 17 sivil toplum kuruluşunda gerçekleştirilecek.

Hayat Boyu Öğrenme Merkezleri, Msida, Blata l-Bajda (St Ignatius Koleji), Mrieħel (St Theresa Koleji), Mosta (Maria Regina Koleji) ve Gozo’daki Victoria (Rabat Ortaokulu) bölgelerinde bulunmaktadır.

Başvurular 12 Temmuz’da başlayacak ve Ekim 2023’te başlayacak kurslar için son başvuru tarihi 10 Ağustos olarak belirlendi. Kurslara ve başvurulara ilişkin ayrıntılı bilgilere çevrimiçi olarak erişilebilen prospektüs üzerinden ulaşabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için ücretsiz telefon 153’ü arayabilir, [email protected] adresine e-posta gönderebilir, yerel meclislerinizi ziyaret edebilir veya servizz.gov.mt adresini ziyaret edebilirsiniz.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz