25.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Hollandalı Yetkililer Türk Vatandaşlarına Yönelik Schengen Vize Ret Oranları Hakkında Açıklama Yaptı

Hollandalı yetkililer, Türk vatandaşları için yüksek Schengen vizesi ret oranlarının siyasi bir meseleden çok eksik başvuruların bir sonucu olduğunu belirtti.

Hollanda yetkililerine göre, vize reddedilen Türk vatandaşlarının çoğu gerekli belgeleri tam olarak sunmadı. Bu durumun vize başvurularının reddedilmesine yol açtığı ve ret oranlarını artırdığı ifade edildi.

Hollanda makamları, gelecekte benzer durumlarla karşılaşmamak için Türk başvuru sahiplerine gerekli belgeleri tam ve eksiksiz bir şekilde sunmalarını tavsiye etti.

Verilere göre, 2022 yılında Türkiye’den Hollanda’ya en fazla kısa süreli vize başvurusu yapılmış ve Hollanda 38.290 Türk vatandaşına vize vermiştir.

Hollanda yetkilileri, bu yıl için yaklaşık 90.000 vize başvurusu beklediklerini ve vize başvuru sürecinin genellikle 15 gün içinde sonuçlandığını belirtti.

Türk vatandaşlarının Schengen Bölgesi’ne seyahat edebilmeleri için vize almaları gerektiği ve turizm amaçlı seyahat edeceklerin Turist Schengen Vizesi başvurusunda bulunmaları gerektiği vurgulandı.

Turist Schengen vizesi için başvuranların gerekli belgeler arasında doldurulmuş vize başvuru formu, pasaport, fotoğraf, konaklama kanıtı, gidiş-dönüş rezervasyonu, seyahat sağlık sigortası ve mali durum kanıtı sunmaları gerektiği belirtildi.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz