17.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da yapımı 20 yıl sürecek yeraltı metro projesi!

03 Ekim 2021

Malta hükümeti 25 istasyona sahip üç hatlı bir yeraltı metro sistemi projesini açıkladı. İlk aşamasının  8 yıl içinde faaliyete geçmesi planlanan metronun toplam maliyeti 6.2 milyar Euro’yu bulacak.

Malta çevresinde toplam 25 istasyona sahip olması planlanan ve 3 hattan oluşan metro istasyonu projesi Cumartesi günü hükümet tarafından açıklandı.

Londra merkezli danışmanlar Arup Group’un araştırmasına göre projenin inşa edilmesi yaklaşık 15 ila 20 yıl sürecek ve yaklaşık 6,2 milyar avroya mal olacak.

Bugibba’dan Pembroke’ye, Birkirkara’dan Valletta’ya ve Mater Dei’den Cospicua’ya olmak üzere toplam 35 km ve üç hattan oluşacak proje, Naxxar ve Bugibba arasındaki kısa mesafe hariç tamamen yeraltından ulaşımı sağlayacak.

Projede ilk aşama olarak 5 ile 8 yıl içinde faaliyete geçmesi mümkün olan bölümün 3.9 milyar Euro’ya mal olacağı hesaplanırken, 15-20 yıl içinde tamamlanması beklenen projede toplam yatırımın 6.2 milyar Euro’yu bulması bekleniyor.

Özel sektör için de bir fırsat

Başbakan Robert Abela, çalışmanın, ülkenin böyle uzun vadeli bir projeyi üstlenmeye hazır olup olmadığı da dahil olmak üzere toplu taşıma konusunda olgun ve bilinçli bir tartışmaya olanak sağlayacağını söyledi.

Projenin finansmanının da tartışılması gerektiğini belirterek, özel sektörün katılımı için güçlü bir potansiyel gördüğünü de sözlerine ekleyen Abela şunları söyledi:

“Bu teklif, ülkenin iddialı reformlara hazır olduğunu gösteriyor. Çocuklarımıza nasıl bir ülke bırakmak istediğimizi anlamak amacıyla dürüst bir tartışmaya öncülük etmeye devam edeceğiz.”

Altyapı Bakanı Ian Borg, çalışmaların projeyle ilgili konularda tartışma başlatmayı amaçladığını açıkladı. 

İlk kez, ‘seçimlerin ötesine bakan ve gelecek nesiller için gerçekten plan yapmak için birden fazla yasama organını kapsayabilecek’  bir teklifin öne sürüldüğünü belirten Borg, planın en iyi alternatifleri sunacağını ve bir kültür değişimini teşvik edeceğini belirtti

Arup’tan Danışman Donald McDade, mevcut ulaşım ağları üzerinde olumsuz görsel etkilere izin vermeyen seçeneklerin değerlendirildiğine dikkat çekerek önerilen sistemin Malta’daki trafik sıkışıklığını azaltmak için acil ihtiyacı karşılayacağını söyledi.

Malta Daily

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz