19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da öğretmenler perşembe ve cuma günü greve gidiyor

MUT, devlet okullarında perşembe ve cuma günü için online eğitime geçilmemesi taktirde greve gideceklerini açıkladı.

6 Ocak 2021 / Malta

Malta’da devlet okullarındaki öğretmenler perşembe ve cuma günü greve gidiyor. Günlük koronavirüs vaka sayısının bugün 224’e çıkmasının ardından kilise okulları ve özel okullar, perşembe ve cuma günkü eğitimlerini online olarak yapacaklarını açıkladı.

Başbakan Robert Abela ve Yardımcısı Chris Fearne’nin devlet okullarında eğitimin yüz yüze başlayacağını açıklamasının ardından Malta Öğretmenler Birliği (MUT) greve gitme kararı aldı ve Profesyoel Eğitimciler Birliği (UPE) de bu kararı desteklediğini belirtti.

MUT başkanı Owen Bonnici, bu durumda Malta ve Gozo’daki tüm okulların haftanın geri kalanında kapalı kalması gerektiğini söyledi.

Bonnici “Kilise ve özel okullar için risk varsa, o zaman tüm okullar için risk var ve aynı önlemler alınmalı” dedi. MUT Başkanı, devlet okulları içinde aynı önlemlerin alınmamasının bir dengesizlik yarattığını belirtti.

MUT, daha sonra yaptığı açıklamada, Eğitim Bakanlığı tarafından devlet okullarının müdürlerine grev eylemine uymama talimatı verildiğini bildirdi.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz