12.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img
spot_img

Çocuklarını okula göndermek istemeyen aileler ne yapmalı? Online eğitim talebi dilekçe örneği

MUT’un grev çağrısının ardından okul yönetimleri perşembe ve cuma günü ders yapılmayacağını açıkladı

7 Ocak 2021 / Malta

Son günlerde artan vaka sayıları, Malta’da eğitimin nasıl devam edeceği konusunda karmaşıklıklara sebep oldu. MUT’un çağrısının ardından greve giden okul yönetimleri bugün ve 8 Ocak Perşembe (yarın) ders yapılmayacağını duyurdu.

Bu karmaşıklıklar arasında çocuklarını okula göndermek istemeyen velilerin yapması gereken çocukları için online eğitim talep ettikleri formu doldurup, okula katılım muafiyet hakkından faydalanmak. Bu durumda velisi oldukları çocuklar dersleri MS Teams platformu üzerinden takip edebilecekleri gibi, ders yoklamalarında devamsız da sayılmayacaklar.

Ekim ayında eğitim dönemi başlamadan duyurulan protokole göre; eğer öğrencinin bir rahatsızlığı varsa veya aile pandemiden dolayı çocuğunu okula göndermek istemiyorsa aşağıda sizler için eklediğimiz formlardan “Form A”yı doldurarak okula e-posta yolu ile veya elden teslim etmesi yeterli.

Eğer aile çocuklarının okula dönüşlerinde herhangi bir sakınca görmüyorsa aynı şekilde “Form B”yi doldurarak okula iletmeleri yeterli olacaktır.

Noel tatilinin ardından neler yaşandı?

Kilise ve özel okullar Noel tatilinin ardından perşembe ve cuma günkü eğitimlerini online olarak yapacaklarını açıkladılar. Malta Öğretmenler Birliği (MUT) devlet okullarının da online eğitime geçmesi gerektiğini belirtti ancak Eğitim Bakanlığı ve  MUT arasında bu konuda bir anlaşma sağlanamadı.

Eğitim Bakanlığı’nın devlet okullarında eğitimin yüz yüze yapılacağını açıklamasının ardından MUT greve gitme çağrısı yaptı. MUT’un çağrısına uyan okul yönetimleri 7 Ocak Perşembe (bugün) ve 8 Ocak Cuma günlerinde eğitim yapılmayacağını duyurdu. 

Form A ve Form B

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz