13.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da kalmak için belgesi bulunmayan 40 kişi gözaltına alındı!

17 Eylül 2022

İçişleri Bakanlığı’nın Marsa, Attard ve Hamrun’da düzenlediği operasyonda Malta’da kalmak için geçerli belgeleri bulunmayan 40’tan fazla yabancı uyruklu kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı, polis, sağlık müdürlüğü ve gözaltı hizmetleri üyeleri ile birlikte dün gece bir operasyon düzenledi.

Marsa, Attard ve Hamrun’da çok sayıda yerin denetlenmesi ve yapılan kontrollerde Malta’da kalmak için geçerli evrakları bulunmayan çok sayıda yabancı uyruklu kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerle ilgili açıklama yapan bakanlık, belgesi olmayan çok sayıda yabancı uyruklu kişinin insanlık dışı koşullarda yaşadığının tespit edildiğini söyledi.

Gözaltına alınan kişilerin ülkeden çıkarılması işlemleri başlatılırken yetkililer kişilerin yaşadığı mülklerin ev sahipleri hakkında da soruşturma yürütüleceğini açıkladı.

Malta’nın güvenlik güçlerinin operasyonları gelecek haftalarda Gozo dahil ada genelinde sürdüreceğini belirten İçişleri Bakanı Byron Camilleri, “Bu, devletin önleme, geri gönderme ve yeniden yerleştirme üzerine kurulu stratejisinin parçası olarak yasadışı göçle mücadeleye devam edebilmesi için yapılıyor” dedi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz