15.9 C
Malta
Çarşamba, Nisan 24, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da her yıl ortalama 78 hemşire istifa ediyor

2 Temmuz 2022

Malta’da, 5 yıldan bu yana her yıl yaklaşık 78 hemşire halk sağlığı sektöründen emekliliğe bile ulaşmadan istifa etti. Sağlık Bakanı Chris Fearne, 2021’de 120’den fazla hemşirenin Mater Dei Hastanesi’ndeki işini bıraktığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Sağlık Bakanı Chris Fearne, PN Milletvekili Ivan Castille’in ilgili bir soru önergesinin ardından mecliste yanıt verdi. Geçen yıl 120’den fazla hemşirenin Mater Dei Hastanesi’ndeki işlerini bıraktığını açıkladı.

Bu yıl için ise rakamlar daha da kötü görünüyor. Malta Hemşirelik Birliği Başkanı Paul Pace yalnızca bu yıl yaklaşık 400 kişinin kamu hizmetini bıraktığını açıkladı. İstifa eden bu kişilerin üçte biri yabancı işgücünden olurken özellikle genç olan Maltalı hemşireler de yurt dışına taşınıyor.

Uzun çalışma saatleri, personel sıkıntısı ve artan idari iş yığınları arasında, Malta’nın rekabet etmeyen ücretlerinin yanında artmaya devam eden yaşam maliyetleri sağlık çalışanlarının yurt dışında iş aramalarının en önemli nedenleri arasında gösteriliyor.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz