20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da “geçici park yasağı” işaretleri yasalara aykırı bulundu

10 Temmuz 2022

Malta’da, yerel konseylerin mülk sahiplerine başvuru üzerine verdiği geçici “Park yasağı” uyarıları yasalara aykırı bulunarak iptal edildi. Mahkeme, trafik işaretlerinin yalnızca devlet yetkili kurumlarınca yerleştirilebileceğine karar verdi.

Malta’da, “Park yasağı” uyarılarının yalnızca devlet yetkili kurumlarınca yerleştirilebileceğine dikkat çeken mahkeme, yerel konseylerin kişilerin mülkünün önünü boş tutabilmek amacıyla verdiği “çekme belgesi” uyarılarının yasa dışı olduğuna karar verdi.

Valletta’da Avukat Reuben Farrugia, 2020 Eylül’de Old Bakery Caddesi’ne pak ederek işine gittiğini ve akşam saat 19:00 sıralarında ofisinden döndüğünde aracının çekilerek 200 Euro para cezası kesildiğini belirterek cezanın iptali için dava açtı.

Valletta polis karakolu ise avukatın aracının park ettiği yerin Valletta Yerel Konseyi tarafından verilen “çekme bölgesi” izni kapsamında olması nedeniyle çektiğini mahkemeye bildirdi.

Park cezası olarak 200 Euro ödeyen Avukat Farrugia, ilk olarak aracını park ettiği sırada “park edilemez” uyarısının asılı olmadığını ve geçici “çekme bölgesi” izninin motorlu taşıtları çekme ve bağlanmasına ilişkin yasal düzenlemeleri ihlal ettiğini savunarak cezanın iptalini istedi.

Tarafları dinleyen Sulh Yargıcı Charmaine Galea, trafik işaretlerinin yalnızca bir devlet kurumu tarafından sahaya yerleştirilebileceğine, sınırlı bir süre için bir çekme bölgesi oluşturulmasına izin veren işaretlerin “yasalara” uymadığına karar verdi.

Yerel konseylerin bir mülkün önündeki alanın müteahhitlerin kamyon ve makinelerinin park edilmesi için açık olduğundan emin olmak isteyen ve kendilerine başvuran kişilere verdiği bu geçici “Park yasağı” izninin sadece Transport Malta’ya ait olduğunu belirten Yargıç Galea, bu iznin başka kişilere verilemeyeceğine karar verdi.

Sulh Yargıcı Galea, “Trafik işaretlerini yönetme hakkı özel şahıslara değil, kamu makamlarına ait olduğundan, izin başvuran kişi tarafından belirlenmemeli ve bir devlet kurumu tarafından sahaya yerleştirilmelidir” ifadeleriyle davacı avukata 200 Euro para cezasının iade edilmesini emretti.

Times Of Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz