15.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Elektrikli Scooter Satın Alımlarına 150€ Destek

Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, elektrikli scooter satın alımlarını destekleyen 150€ tutarındaki devlet hibesi cuma günü devreye alınacak.

Maliye Bakanı Clyde Caruana, Ekim ayında bütçe konuşmasında bu adımdan ilk kez bahsederek hükümetin elektrikli scooter satın alanlara “maddi yardım” yapacağını söylemişti.

Ulaştırma Bakanlığı’nın Ekim ayında yaptığı açıklamaya göre kiralık elektrikli scooter’ların Malta yollarında yasaklanmasıyla aynı gün hibe uygulamaya konulacak. Kiralık scooter yasaklaması 1 Mart’tan itibaren yürürlüğe girecek.

Bu sürpriz yasaklama, özellikle Sliema ve St. Julian’s gibi bölgelerden gelen, cihazların genellikle kötü park edildiği, kaldırımları ve garajları tıkadığı ve yayalılarla ilgili birkaç kazanın bildirildiği yönündeki şikayetler sonrasında geldi.

Ulaştırma Bakanlığı sözcüsü, hükümetin “ekolojik ulaşım yöntemlerini teşvik etmek için 1 Mart Cuma günü itibariyle ek mali yardım uygulamayı planladığını” belirtti.

Sözcü, “Kişisel kullanım için elektrikli scooter satın alan kişilere sunulması beklenen” hibeden Malta sakinlerinin her bir elektrikli scooter için 150€ almaya hak kazanacağını belirtti.

Kiralık elektrikli scooter’ları çevreleyen tartışmalara değinen sözcü, hükümetin “kiralanan elektrikli scooter’larla ilişkili olan kötüye kullanım endişelerinin şahsi mülkiyete ait olanların kullanımını yansıtmadığını” kabul etti.

Sözcü, kiralık scooter yasakına kıyasla kişisel scooter’lara sağlanan hibelerin “daha pratik bir yaklaşım ve şahsi mülkiyete ait elektrikli scooter’ların daha sürdürülebilir ve verimli şehir içi ulaşımına katkı potansiyelinin bir onayı” olduğunu ekledi.

Kiralık elektrikli scooter yasaklanması, ilk olarak Eylül ayında eski Ulaştırma Bakanı Aaron Farrugia tarafından hükümetin durumu değerlendirdiğini açıkladığında ima edilmişti.

Farrugia, “Geçtiğimiz birkaç ay içindeki kural ihlallerine ve bunların çözülüp çözülemeyeceğine bakmak gerekiyor” demişti.

Yasağın ertesi ay duyurulmasının ardından, bölge belediye başkanı John Pillow’a göre Sliema sakinleri tarafından “memnuniyetle” karşılanırken, bisiklet savunuculuk grubu Rota ise elektrikli scooter kullanımındaki kusurların siyasi vizyon eksikliğinden ve sektörü düzenleme konusundaki isteksizlikten kaynaklandığını belirtti.

Açıklama yapıldığı sırada Malta’da tahminen 5.000 kiralık elektrikli scooter bulunuyordu.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz