16.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Devam Eden Mercury Towers İnşaatında Güvenlik Tehdidi: Cam Parçaları Düşüyor

Pazartesi günü öğleden sonra Malta’nın St Julian’s bölgesinde bulunan Mercury Towers inşaatında meydana gelen olay, trafik kargaşasına neden oldu. Kuleden düşen cam parçaları, şans eseri kimseye zarar vermezken, caddede büyük bir trafik sıkışıklığı yaşandı.

Polis yetkilileri, Paceville bölgesinde yer alan Mercury Towers kompleksinde saat 16:00 civarında meydana gelen olayı doğruladı. Görgü tanığı Phil Pearson, olay anında neredeyse 15 kat yukarıdan düşen cam parçalarını gördüğünü ve işçilerin güçlü rüzgara rağmen çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Pearson, “Kimse o sırada o bölgeden geçmediği için gerçekten şanslıyız. Biz karşıdaki CF binasında çalışıyoruz ve cam parçaları bizim bulunduğumuz 4. kat balkonuna sıçradı,” dedi.

Olay sırasında daha fazla cam parçasının düşmesi riski nedeniyle inşaat işçilerinin trafiği yönlendirmeye ve insanları tehlikeli bölgeden uzaklaştırmaya çalıştığını ifade etti.

Pearson, “Yüksek rüzgarda tehlikeli cisimlerin yaya bölgelerinde nasıl taşındığına anlam veremiyoruz. Artık değişikliklerin yapılması gerekiyor,” şeklinde ısrarla vurguladı.

Mercury Towers yetkilileri, yaşanan olayı açıklayarak, inşaat sırasında bir müteahhidin 14. katta önceden monte edilmiş bir pencereye çarptığını ve kırıldığını belirtti.

Şirket yetkilileri, “Uluslararası güvenlik standartlarına uygun olarak tasarlanan Mercury Towers yapımında, sektördeki en güvenli cam olan ve kırıldığında olası tehdidi azaltan güvenlik temperli cam kullanılmaktadır,” dedi ve verilen rahatsızlık nedeniyle özür diledi.

Olay yerindeki temizlik çalışmalarının başarıyla tamamlandığını ve saat 18:00 itibarıyla trafik akışının normale döndüğünü belirten polis yetkilileri, soruşturmanın sürdüğünü ifade etti.

Kaynak: Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz