17.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da aklanan para Türkiye’ye gönderildi

03 Aralık 2021

Malta’da  20 milyon Euro’dan fazla kara parayı aklamakla suçlanan 7 şüphelinin tutuklandığı polis operasyon görüntülerini yayınlayan Europol, operasyonda Malta’ya destek verdiklerini açıkladı. Yasadışı paranın büyük bölümünün Türkiye’ye gönderildiği ileri sürüldü.

Europol , Malta üzerinden 20 milyon Euro’nun üzerinde para akladığı şüphesi ile organize bir suç grubunun soruşturulmasında Malta yetkililerini desteklediğini duyurdu. Beş Malta şirketi aracılığıyla 20 milyon Euro üstünde kara parayı yasadışı akladıkları iddia edilen Libya ve Malta kökenli toplam 7 şüpheli, 29 Kasım’da tutuklandı.

Operasyonu desteklemek için Malta’ya bir uzman gönderildiğini belirten Europol Avrupa Mali ve Ekonomik Suç Merkezi’nin (EFECC), Haziran 2020’den beri Maltalı müfettişlerin bu suç grubu hakkında istihbarat geliştirmelerini desteklemek için sürekli analizler sağladığını açıkladı.

Paranın büyük bölümünün nakit kuryeler ve gayri resmi havale sistemi ile Türkiye’ye gittiğini belirten yetkililer operasyonda önemli miktarda mücevher, marka giysi, saatler, lüks araçlar, yabancı plakalar ve yaklaşık değeri yaklaşık 5 milyon Euro olan elektronik ekipmanların yanı sıra yaklaşık 70 bin Euro nakit ele geçirildi.

Europol

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz