20.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

MALTA’DA 22 DİL OKULU YENİDEN AÇILIYOR

6 Ağustos / Malta

Geçtiğimiz Temmuz ayında yüzlerce dil öğrencisinin Covid-19 virüsüne yakalanmasıyla kapılarını kapatmak zorunda kalan dil okulları, Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesinin ardından kapılarını yeniden açıyor. Okulların açılmasına yönelik güncellenen düzenlemenin ardından, şimdilik 22 dil okulunun yeniden açılması bekleniyor. Açılacak 22 dil okuluna aşı sertifikası olanlar katılabilecek, aşı olmamış olanlara ise düzenli test yapılması şartı getiriliyor.

Temmuz ayında yüzlerce aşısız gencin Covid-19’a yakalanmasının ardından hükümet dil okullarını kapatma kararı almıştı. Kapatma kararının ardından aralarında enfekte olanların da yer aldığı bazı öğrenciler, ülkelerine geri dönmüştü.

Sağlık otoritelerine göre bu süreçte 700 öğrenci Covid-19’a yakalandı. Ancak okulların kapatılması da tartışmaları beraberinde getirdi. Malta Dil Okulu Dernekleri Federasyonu (FELTOM), okulların kapatılması kararının “haksız” ve “orantısız” olduğunu savunmuş ve ayrıca kararın paydaşlara danışılmadan alındığını açıklamıştı.

Şimdi gerçekleştirilen yeni düzenlemeyle birlikte Malta’daki dil okullarında eğitim gören öğrencilere iki haftada bir test yaptırma zorunluluğu getirildi. Sağlık otoriteleri, dil okulları için hızlı antijen testinin yapılmasını önerdi. Bu testler, öğrenciler Malta’ya geldikten sonraki 5’inci ve 10’uncu günlerde ve Malta’da kaldıkları süre içinde iki haftada bir yapılacak.

22 dil okulu da tüm aşılarını tamamlamış olanlar için yeniden açılacak. Bu okullara 26 Temmuz itibariyle zaten Malta’da olan ve geçerli bir aşı sertifikasına sahip olan öğrenciler katılabilecek.

Malta’da halihazırda faaliyet gösteren 40 dil okulu bulunuyor.

Kaynak

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz