19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da 12 Yaşındaki Kıza Cinsel Saldırı: Suriye Vatandaşı Üç Yıl Hapis Cezası Aldı

Suriye uyruklu 29 yaşındaki bir kişi, Yargıtay’ın onayladığı ilk derece mahkemesinin kararıyla 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunmaktan suçlu bulundu ve üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mustafa el Hmeidi, Eylül 2017’de reşit olmayan bir çocukla cinsel ilişkiye girmek ve uygunsuz şiddete teşebbüs etmek suçlarıyla suçlanmıştı. Ayrıca, ertelenen cezasının operasyon döneminde çocuğun bir çocuk yurdundan kaçmasına yardım etmek ve suç işlemekle de suçlandı.

İddialara göre, iki kız çocuğunun kaybolması üzerine polis tarafından bulunan küçük çocuk, reşit olmayanla cinsel ilişkiye girdiğini söylediği başka bir Suriyeli adamın yanında yaşadığını belirtti. Ardından yapılan soruşturma sonucunda Mustafa el Hmeidi suçlu bulunmuştu.

Sulh Ceza Mahkemesi, 7 Aralık 2021’de al Hmeidi’yi suçlu bulmuş ve Yargıtay da bu kararı onaylamıştı. Mahkeme sürecinde mağdur, sanığın evine getirilmeden önce votka içirildiğini ve cinsel saldırıya uğradığını ifade etmişti. Sanığın iddialarını reddetmesine rağmen, mahkeme mağdurun anlatımlarını inandırıcı bulmuş ve üç yıl hapis cezası vermişti.

Yargıç Neville Camilleri, Yargıtay onayıyla verilen kararın ardından, al Hmeidi’nin çocuk suçlular siciline kaydedileceğini belirtti. Bu durum, cinsel saldırı gibi ciddi suçlarla ilgili adaletin sağlanması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Newsbook

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz