24.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 11, 2024
spot_img
spot_img

Malta 1 Haziran’da kapılarını turizme açıyor

16. Nisan 2021 / Malta

COVID-19 salgını sonrası turizme tamamen yeniden açılmak için 1 Haziran’ı hedefleyen Malta’da Sağlık yetkilileri, restoranların ise Mayıs ortasına kadar yeniden açılmasına izin vermeyi planlıyor.

Barlar ve müzik kulüplerinin açılması için ise restoranların açılmasının salgın üstündeki etkisine göre planlama yapılacağını belirten sağlık yetkilileri, hükümetin 1 Haziran”dan itibaren turizme tamamen açmakta kararlı olduğunu belirtti.

Times Of Malta’da yer alan haberde, ekim ayından beri kapalı olan sektörde, 4 bin lisanslı bar ve restoran ile bunların 20 binden fazla çalışanın olduğu belirtiliyor. Bu sektör aktörleri, hazırlık yapabilmeleri için hükümetin bir zaman çizelgesi ile plan ve programın duyurulmasını istiyor.

Hükümetin şimdiye kadar 26 Nisan’a kadar olan prakende satış noktaları ve hizmet sağlayıcılarının yeniden açılış tarihlerini yayınladığı, barlar ve gece kulüpleri için ise bir tarih vermekten özellikle kaçındığı belirtildi.

Bu işletmelerin, daha düşük riskli kabul edilen restoranların açılmasının salgın üstündeki etkilerine göre açılış tarihlerinin planlanacağı belirtildi.
Düğünler restoranları bekleyecek.

Adanın tamamen açılacağı belirtilen 1 Haziran’da, ziyaretçileri ağırlamaya hazır olacağında ısrar eden hükümete yakın kaynaklar restoranların faaliyetine izin verilmediği sürece düğünlere izin verilmeyeceğini de bilirdi.

Salgının ilk patlak vermesinin ardından Mart ayında rekor sayıda COVID-19 tespit edilmiş ve restoranların kapıları ikinci kez kapatılmıştı.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz