15.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Malta Uluslararası Havalimanı 2023 Yılında 7.8 Milyon Yolcuya Hazırlanıyor: Dev Yatırım Programı Tanıtıldı

Malta Uluslararası Havalimanı CEO’su Alan Borg, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, yıl sonuna kadar 7.8 milyon yolcuyu ağırlamayı beklediklerini duyurdu.

Borg, €250 milyonluk altı yıllık yatırım programının tanıtımında, havalimanının evriminde bir dönüm noktası olarak nitelendirdiği bir projeden bahsetti.

Projenin temelini, yolcu trafiğindeki artışı sorunsuz bir şekilde yönetme, sıkı çevresel hedeflere ulaşma ve havalimanı kampüsünün gelişimini ilerletme taahhüdü oluşturuyor.

Şirketin daha verimli ve güvenli çalışmasını sağlayacak olan üç aşamalı program, trafiğin yeni 7.8 milyon yolcu kilometre taşına ulaştığı bir dönemde dahi işleyişi daha düzgün hale getirecek önemli projeleri içeriyor. Bunlar arasında Apron X inşaatı ve Terminal Genişleme Projesi öne çıkıyor. 2023 yılı, şirketin Apron X üzerinde ilerleme kaydettiği bir yıl olarak görünüyor ve işlerin 2024 yazında ilk aşamanın tamamlanması için takip edildiği izleniyor.

Yaklaşık bir yıl sürecek olan bu ilk aşama, 1,550 metrekarelik bir batı genişlemesi ile havaalanı yolcusu için iyileştirmeler getirecek. Bu iyileştirmeler arasında ek güvenlik şeritlerinin eklenmesi, bagaj teslim alanının yeniden düzenlenmesi ve yeni bir Schengen varış rotasının geliştirilmesi bulunuyor. Proje, Malta Uluslararası Havalimanı’nı daha fazla trafik büyümesine hazır hale getirecek ve Şirketin tüm misafirlere 5 yıldızlı bir havaalanı deneyimi sunmasını sağlayacak.

Programın işleyiş ayağı, Apron 9 ve havalimanının pistlerindeki rehabilite çalışmalarını, yeni güvenlik tarayıcılarına önemli bir yatırımı içeriyor ve bu tarayıcılar sayesinde sıvıların el bagajından çıkarılmasına gerek kalmayacak.

Sürdürülebilirlik, şirketin yatırım programının bir başka ayağını oluşturuyor. Üç megavat pik fotovoltaik çiftliğin kurulması, Malta Uluslararası Havalimanı’nın temiz enerji üretim kapasitesini %30’dan %70’e çıkaracak, aynı zamanda havaalanının ısıtma, havalandırma ve klima (HVAC) sistemlerinin revize edilmesi, şirketin yılda yaklaşık 2 milyon kWh enerji tasarrufu yapmasını sağlayacak.

2025’e kadar 2,600 eski ışık armatürünün LED alternatifleriyle değiştirilmesi ve havaalanı zemin aydınlatma (AGL) sisteminin yeniden yapılmasıyla daha fazla enerji tasarrufu sağlanacak.

Gidişler bölümündeki La Valette salonu, artan üye sayısına ve tek seferlik kullanıcılara daha iyi hizmet verebilmek için genişletilecek, aynı zamanda VIP Terminali de, bu ayrı binadan seyahat ederek ek gizlilik ve konfor arayan misafirler için revize edilecek.

Projenin açılışında konuşan Başbakan Robert Abela, projenin Malta’yı ziyaret eden turistler için kalite standartlarını yükselteceğini belirtti.

“Bu sadece havalimanının işleyebileceği yolcu sayısında bir genişleme değil: proje aynı zamanda kalitede bir kuantum sıçramasına yol açacak – havalimanının tüm yolculara premium bir deneyim sunabilmesi,” dedi.

“Ayrıca, bu, ülkemizin iklim nötr olma hedefine öncelik veren bir yatırımdır. Yeni fotovoltaik çiftlik, havalimanının temiz enerji üretimini iki katına çıkarırken, HVAC sistemlerinin revizyonu enerji tüketimini önemli ölçüde azaltacaktır.”

İşletmelerin refahı için bir ekonomik vizyonu benimsediğinde hükümetin onları destekleyeceğini belirterek, “İşletmelerin refahı için bir ekonomik vizyonu benimsemesine rağmen hükümetin onları destekleyeceğini belirtti.

“Yüksek katma değerli, sürdürülebilir bir büyümeye odaklanan ve yaşam kalitemizi artıran bir büyüme için mücadele etmeye devam etmeliyiz,” dedi.

Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz