16.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 8, 2024
spot_img
spot_img

Hükümet, “Birlikte Temiz Tutun” Projesi ile Ülke Genelinde Temizlik Kampanyası Başlattı

Turizm Bakanlığı, ‘Birlikte Temiz Tutun’ ekibiyle bir ulusal temizlik projesini hayata geçiriyor. Bayındırlık Dairesi, Turizm Bölgeleri Yenileme Ajansı, Altyapı Malta, Ulaştırma Malta, Su Hizmetleri Şirketi ve Enemalta’nın katılımı planlanan altı kamu kuruluşu ile iş birliği yapacak.

Drenaj kapaklarının bakımından sokak ışıklarının değiştirilmesine, yol işaretlerinin yenilenmesinden kaldırım bakımına kadar bir dizi önemli işi içeren proje, ünlü ‘Xummiemu’ karakteri kullanılarak kamu temizliği bilincini artıracak bir eğitim kampanyasını da içeriyor.

Bakanlık, projenin etkinliğini artırmak için 5,2 milyon Euro’luk rekor bir yatırım yapacak. Ayrıntılar, Turizm Bakanı Clayton Bartolo tarafından kamuoyuna açıklandı. Bartolo, projenin ülke genelinde temizlik ve bakım konusunda önemli bir mesaj ileteceğini belirtti.

“Bazılarının itaatsizliğiyle yönetilen bir ülkemiz varsa, en güzel otellere, mağazalara, restoranlara ve plajlara sahip olmanın hayalini kurmanın faydası yok. Bu proje, temizlik bilincini artırmayı amaçlıyor. Önümüzdeki aylarda eğitim çalışmaları yoğunlaşacak ve istismara karşı daha sıkı yaptırımlar uygulanacak” dedi.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz