17.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 8, 2024
spot_img
spot_img

Malta trafiğinde otobüsleri geciktiren engeller kaldırılacak!

17 Ekim 2022

Malta’da ulaşımdaki yoğunluğu azaltmak için herkes için ücretsiz toplu taşımanın ardından otobüslerin varış noktalarına daha geç ulaşmasına neden olan engellerin de kaldırılması için daha fazla yaptırımlar uygulanacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Aaron Farrugia TVM’da yayınlanan İnsight programına konuk oldu. Bakan Farrugia otobüslerin karşılaştıkları ve varış noktalarına daha geç varmalarına neden olan tüm engellerin farkında olduklarını belirtti.

Ulaşım yoğunluğunu azaltmak için Lüksemburg’dan sonra Avrupa’da ulaşımı ücretsiz yapan ikinci ülke olduklarına vurgu yapan Bakan Farrugia, yollarda toplu taşıma otobüslerini geciktiren engellere karşı daha fazla yaptırım uygulanacağını söyledi.

Bakan Farrugia, “Örneğin, çift park yeri nedeniyle otobüslerin bekletildii alanları belirliyoruz. Bu alanların nerede olduğunu biliyoruz, ancak onlarla hiç uğraşmadık. Ne yaptık? Yürütmenin düzgün bir şekilde yürütülmesi için bir duraklar listesi belirledik böylece insanların artık ücretsiz olan toplu taşımayı daha verimli hale getirerek bu ulaşımı tercih etmelerini istedik” ifadelerini kullandı.

1 Ekim’den itibaren, özellikle trafik yoğunluğunu azaltmak hedefiyle Malta’da toplu taşıma herkes için ücretsiz hale getirildi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz