14.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Malta Sosyoloji Derneği, Önerilen Uyuşturucu Reformuna Yönelik ‘Sansasyonel’ Tepkiyi Kınadı

Malta Sosyoloji Derneği, uyuşturucu yasalarının önerilen reformunun “sansasyonel bir şekilde abartılması ve parti çıkarlarına tabi tutulması” konusundaki hayal kırıklığını dile getirdi ve bunun olgun ve kanıta dayalı bir tartışma sürecinin çok daha verimli olacağını ısrarla belirtti.

Dernek, bu aşamada önerilen reformlara dair görüş bildirmedi, ancak devam eden bir süreçte sosyal etki değerlendirmesinin kullanılmasını önerdi.

Uluslararası Sosyal Etki Değerlendirmesi İlkeleri’nin, etkileşimde bulunan (politikalar, programlar, planlar, projeler) planlanan müdahalelerin niyetlenen ve niyetlenmeyen olumlu ve olumsuz sosyal sonuçlarını analiz etme, izleme ve yönetme süreci olarak tanımladığını hatırlattı.

MSA, Sosyal Etki Değerlendirmelerinin, nicel ve nitel yöntemleri içermesi gereken disiplinler arası bir süreç olduğunu ve tek seferlik egzersizler olarak düşünülmemesi gerektiğini, aksine “çeşitli paydaşlarla işbirliği yapılacak ve etkili politika süreçlerini sağlamak için geri bildirim yapacak devam eden süreçler olması gerektiğini” vurguladı.

Önerilen reformlarla ilgili genel kamusal tartışma, şu anda kamuya açık bir danışma sürecinde olan tek bir yön üzerine odaklandı: uyuşturucu mahkemesi tarafından ele alınabilecek maksimum uyuşturucu miktarında önerilen bir artış. Bu süreç, cezai sonuçlar yerine rehabilitasyona odaklanan bir uyuşturucu mahkemesi tarafından ele alınır.

Önerilen artışlar, esrar için üst sınırın 300 g’dan 500 g’a, extacy için sınırın 300’den 500 tablete, ve eroin ile kokain için sınırların 100 g’dan 200 g’a çıkarılmasını içerir.

Bu tür durumları bir uyuşturucu mahkemesine yönlendirmek otomatik olmaz: polis, bireyleri ağırlaştırılmış sahiplikle suçlayabilir ve mahkemeler, bu miktarların sahipliğini hala bu şekilde değerlendirebilir.

Ancak eleştirmenler, bunun uyuşturucu kaçakçılığına olanak tanıyacağını, önerilen üst sınırların hiçbir şekilde kişisel kullanım için kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, bu konudaki eleştirilerini sürdürdüler, bunlar arasında Ulusal Parti de bulunmaktadır.


Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz