21.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 11, 2024
spot_img
spot_img

Malta İnternet Kullanımında Avrupa Ortalamasının Üstünde!

Malta Ulusal İstatistik Ofisi bugün yaptığı açıklamada, 16-74 yaş arası bireylerin %92,1’inin 2023 yılında internete erişim sağladığını belirtti. Avrupa Komisyonu’nun da kısmen finanse ettiği bilgi ve iletişim teknolojisi kullanım araştırması, internet hizmetlerinin farklı yaş grupları arasında yaygın olarak benimsenildiğini ortaya koydu.

Bulgulara göre, 16-34 yaş arası hemen hemen tüm bireyler internete erişirken, genç nüfus arasında yüksek düzeyde dijital bağlantı seviyesi görüldü. Ancak internet kullanımı 65-74 yaş arası bireylerde daha düşük, sadece %68,7’sinin internete erişim sağladığı bildirildi.

Yaş gruplarına göre farklılıklar olmasına rağmen, Malta’daki internet kullanımı, AB-27 ortalamasını 0,7 puan aşarak ülkenin güçlü dijital varlığını ortaya koyuyor.

İnternet kullanımının temel amacı iletişim olarak belirlendi. Bireylerin %98,6’sı bu amaçla online platformları kullandı. Ayrıca %94,3’ünün internetten bilgiye erişmek için yararlandığı bildirilerek internetin günlük yaşamdaki önemi vurgulandı.

E-Devlet Hizmetleri ve E-Ticaret Faaliyetleri

Veriler ayrıca, e-Devlet hizmetlerinin kullanımında 2022 ile 2023 arasında %5,6’lık bir artışla önemli bir yükselişe işaret ediyor. Şu anda Malta’daki internet kullanıcılarının %74,3’ü e-Devlet hizmetlerine erişim sağlıyor. Bu oran 16-44 yaş arası bireyler arasında daha yüksek.

Benzer şekilde, e-ticaret faaliyetlerinde de internet kullanıcılarının %64,8’inin online alışverişlerde yer aldığı görüldü. E-ticaret kullanıcılarının çoğunluğu 25-44 yaş aralığına giriyor. Popüler alışverişler arasında restoranlar, fast-food zincirleri, catering hizmetleri ve giyim ürünleri yer alıyor.

Dijital Beceri Yeterliliği

Malta’daki internet kullanıcılarının her 10 kişiden 7’si ‘temel’ veya ‘temelden üstün’ genel dijital becerilere sahip. Genç bireyler daha yüksek düzeyde dijital beceri sergiledi.

Özellikle 16-24 yaş arası bireylerin ‘temelden üstün’ dijital beceriler sergileme olasılığı daha yüksek bulundu. Yeterlilik alanları arasında iletişim ve iş birliği becerileri, bilgi ve veri okuryazarlığı becerileri yer alıyor. İnternet kullanıcılarının %87’den fazlası bu alanlarda ‘temelden üstün’ bilgi sergiliyor.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz