19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

Malta, AB Ülkeleri İçinde Uçuş Rötarlarıyla Öne Çıkıyor

Malta, Avrupa Birliği üyeleri arasında uçuş zamanlamalarına en sadık ülke olarak öne çıkıyor. Ancak bu yılın verilerine göre, Malta adaları uçuş gecikmeleri konusunda zor bir dönem geçiriyor.

Eurocontrol’ün Uluslararası Hava Trafik Ajansı’na göre Malta, gelen uçuşlardaki gecikmelerde birinci sırada yer alıyor. Ancak giden uçuşlardaki gecikmelerde ise en kötü ikinci sırada bulunuyor. Yapılan uçuşların yüzde 57’si zamanında, yani planlanan saatten sadece 15 dakika sonra varabilmiş durumda.

Bu veriler ışığında, Finlandiya ve Estonya’nın uçuş dakikliği konusunda en iyi performansı sergilediği görülüyor. Ancak Avrupa’da yaz mevsimi boyunca Ukrayna’daki savaş nedeniyle hava sahasının daralması, artan uçuş trafiği sebebiyle havayolu şirketleri için zorluklar oluşturdu.

Malta’nın ulusal havayolu şirketi, bu yıl içerisinde rötarlarla mücadele etmek zorunda kaldı. Geçtiğimiz aylarda Lourdes’te mahsur kalan 150 yolcuya, yaşanan gece boyunca gecikmeler için 6 Avro değerinde kuponlarla tazminat ödendi.

Malta Air CEO’su David O’Brien, gecikmelerin nedeninin kesin olmadığını belirtse de, Malta’nın hava trafik kontrolündeki “yanlış davranışların” verimsizliğe yol açmış olabileceğini ima etti.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz