23.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Libya Başbakanı Dbeibah resmi ziyaret için Malta’da!

1 Eylül 2022

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdul Hamid Dbeibah Malta’yı ziyaret etti. Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Ian Borg tarafından havalimanında karşılanan Libya Başkanı daha sonra Malta Başbakanı Robert Abela ile görüştü.

Libya Devleti Başbakanı Abdul Hamid Dbeibah dün ziyaret ettiği Malta’da Dışişleri Bakanı Ian Borg tarafından karşılandı.
Malta ve Libya başbakanları bire bir yaptıkları görüşme ardından basın toplantısı düzenlendi.

Başbakan Abela, Malta’nın Libya vatandaşlarına desteğini sunmaya devam edeceğini ifade ederek “Libya’da son günler zordu. Son iki yılda barış ve istikrar görmek bizi mutlu etti” dedi.

Libya’nın geleceğine sadece Libya vatandaşları tarafından karar verilmesi gerektiğine dikkat çeken ve “herhangi bir dış etki” olmaması gerektiğini söyleyen Abela, “Malta, Libya halkıyla dost olmaya devam edecek. Ayrıca AB’nin proaktif katılımı için bastırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Libya Başbakanı Abdul Hamid Dbeibah ise sıcak karşılama için “minnettar” olduğunu belirterek Malta’nın zor zamanlarda ülkesine yardım edeceğinden emin olduğunu söyledi.

Dbeibah, “Libya halkı bir an önce seçimler düzenlemeyi umuyor ve biz de istikrara gideceğiz. İstikrarsızlıktan yararlanmak isteyen birkaç kişiyi durdurmak zorundayız. Bu tüm dünya için açık” sözlerini kullandı.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz