13.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Kısıtlama nedeniyle 500 bin Rus turist Türkiye’ye uçamadı

21 Nisan 2021

Rusya’nın Türkiye’ye uçak seferlerini durdurması ile Rus havayolu şirketlerinin 1,5 ayda maddi kaybı 17 Milyar oldu. Nisan ve Mayıs ayında Türkiye’ye uçma planı iptal edilen Rus turist sayısı 500 Bin ve Hazirana kadar bu sayının 1,5 milyon olacağı tahmin ediliyor.

Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Türkiye’ye uçuşların 1 Haziran’a kadar durdurulmasının mevcut rezervasyonlara nasıl yansıdığına dair yaptığı araştırmayı açıkladı.

ATOR İcra Direktörü Maya Lomidze konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, Türkiye’ye gitmeyi planlamış olanların  yüzde 35’inin Türkiye’den vazgeçtiğini yüzde 60’lık kesimin ise tatilini ileri bir tarihte yine Türkiye’de yapmayı umduklarını söyledi.

Lomidze, Nisan ve Mayıs için 500 bin Rus vatandaşının Türkiye’ye tur rezervasyonu yaptığını hatırlattı.

Para yerine tarih değişikliği

Rusya Turizm Endüstrisi Birliği (RST) Başkan Yardımcısı Yuriy Barzıkin, uçuşların durdurulması nedeniyle Türkiye ve Tanzanya’ya gidemeyen Rus turistlerin büyük bölümünün para iadesi yerine tatili ileri tarihe almayı seçtiklerini ifade etti.

15 Nisan’dan itibaren uçuşların durdurulması kararı sonrası yaşanan süreçle ilgili basın toplantısı düzenleyen Yuriy Barzıkin, tatillerini 2022 yılına kadar öteleme seçenekleri olduğunu belirttiği turistlerin para iadesi talep etme hakkına da sahip olduğunu vurguladı.

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği Başkan Yardımcısı Aleksandr Osaulenko da, mahkeme yoluna gidilse bile para iadesinde tur bedelinin bir kısmının kesildiğine dikkat çekerek seyahat tarihini veya destinasyonu değiştirmenin daha avantajlı olduğunu kaydetti.

Havayolu şirketlerinin kaybı

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Koronavirüsle Mücadele Merkezi’nin Türkiye ile havayolu ulaşımının 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar sınırlandırıldığını duyurmuş ve Türkiye tur satışlarına ara verilmesini önermişti.

Öte yandan Türkiye’ye uçak seferlerinin durdurulması yüzünden Rus havayolu şirketlerinin 1,5 ay içindeki kaybının 17 milyar ruble olduğu hesaplandı. VTB Kapital tarafından yapılan araştırmada 1 Haziran’a kadar Türkiye’ye 1,5 milyon yolcu taşıma planının iptal olduğu duyuruldu.

 

Turizm Güncel

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz