19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

Kadınlar  cinsiyetçiliğe ve şiddete karşı Valletta’da buluştu

07 Mart 2022

Valletta’da bir araya gelen yüzlerce insan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Başkentte yürüyen kalabalık  “Kadın hakları insan haklarıdır” “Kadına şiddete hayır” “Benim bedenim benim seçimim” sloganları ile cinsiyetçiliğe ve kadına yönelik şiddete karşı çağrı yaptı.

Her gün Kadınlar Günü yürüyüşü, Moviment Graffiti, Genç İlerici Varlıklar, Kadın Hakları Vakfı ve Tercih Doktorları organizasyonuyla yüzlerce insan dün Valletta’da  8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde buluştu.

Valetta Cumhuriyet Caddesi’nde buluşan kadınlar cinsiyetçiliğe ve kadına yönelik şiddete son verilmesine yönelik  konuşma yapan Kadın Hakları Vakfı direktörü Lara Dimitrijeviç kadınların “her yerde” ve “her gün” karşılaştıkları zorluklar, eşitsizlikleri ve dezavantajları vurguladı.

Dimitrijeviç “Kadınlar her gün, her yerde ücret almıyor, temsil edilmiyor, değersizleştiriliyor takdir edilmiyor. Her gün her yerde kadınlar bunun getirdiği cinsiyetçiliği ve tacizi okullarda, iş yerlerinde ve sokaklarda yaşıyor. Kadınlar her gün, her yerde, onları sevdiklerini söyleyen erkekler tarafından takip ediliyor, taciz ediliyor, dövülüyor, cinsel saldırıya, tecavüze uğruyor ve öldürülüyor”  şeklinde konuştu.

Moviment Graffitti’den Angele Deguara, Doctors for Choice’dan Natalie Psalia da kadınların karşılaştığı zorluklardan, kadınlar ve insan hakları için mücadele etme ihtiyacından bahsetti.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz