15.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

İtalya, Malta’nın SAR bölgesinde mahsur kalan 108 sığınmacıyı kurtardı

Yeni Yıl’ın ilk saatlerinde gerçekleşen bir kurtarma operasyonu sonucunda, aralarında bir kadının da bulunduğu 108 mahsur kalan birey, Sicilya’nın Pozzallo şehrine gönderildi.

Malta’nın arama kurtarma bölgesinde zor durumda kalan grup, bir kez daha Malta’nın yardımına yetişemedi ve İtalyan silahlı kuvvetlerinin koordineli çabalarıyla güvenli bir şekilde karaya çıkarıldı.

Kurtarma operasyonu, sosyal medya üzerinden duyuran sivil toplum kuruluşu Alarm Phone tarafından doğrulandı: “Bu grubun İtalya’ya kurtarıldığını mutlulukla paylaşıyoruz: 108 kişi #Pozzallo’da karaya çıktı!”

NGO, önceden Pazar gecesi Akdeniz’i geçen birçok gemi hakkında güncellemeler yayınlamış ve en az altı ayrı tekne için endişelerini dile getirmişti.

Alarm Phone’un bir dizi gönderisinde, “4 tekneyle iletişimimizi kaybettik, ancak hala 2 tekneyle iletişim halindeyiz. Yetkililer uyarıldı – kurtarma gerekiyor!” denildi. Gemilerde bulunanların karşılaştığı belirsizlik ve olası tehlike, kurtarma ekiplerinden hızlı bir yanıt almasına neden oldu.

Yaklaşık olarak Portopalo’nun 56 mil güneydoğusunda bulunan mahsur kalan grup, İtalyan silahlı kuvvetlerine ait Taranto Hava Deniz Grubu’na ait yeni GDF (Guardia di Finanza) hızlı devriye teknesi PV10 Petrucci tarafından kurtarıldı.


Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz