16.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

İstanbul Havalimanı “Dünyanın En Stresli İkinci Havalimanı” Seçildi

Yolcular arasında yapılan bir araştırmaya göre, İstanbul Havalimanı 2023’ün “En Stresli İkinci Havalimanı” olarak seçildi.

Global vize bilgileri sunan “VisaGuide World” adlı internet sitesi, “En Stresli Havalimanları” başlıklı bir anket çalışması gerçekleştirdi. 2023 yılında en az iki uluslararası uçuş yapmış olan 53 farklı milletten bin 642 hava yolcusuyla yapılan anket sonucunda En Stresli Havalimanları listesi oluşturuldu.

Yolcular, uçakla seyahatler sırasında havalimanlarında yaşadıkları stresi etkileyen faktörler arasında yoğunluk, büyük terminallerde uçak kapısına ulaşmanın zorluğu, rötar sıklığı ve havalimanlarının şehir merkezine olan uzaklık gibi konulara dikkat çekti.

VisaGuide World; havalimanlarını değerlendirirken “toplam yolcu sayısı, metrekare cinsinden büyüklük, metrekare başına yolcu yoğunluğu, yıllık gecikme süresi ve kilometre cinsinden şehir merkezine uzaklık” gibi kriterlere göre sıralama yaptı.

Hazırlanan listede Londra Gatwick Havalimanı, dünyanın en stresli havalimanı olarak ilk sırada yer alırken İstanbul Havalimanı ikinci sırada bulunuyor. Almanya’nın Münih Havalimanı ise sıralamada üçüncü sırada yer aldı. ABD’deki Denver Havalimanı dördüncü, Londra’daki Heathrow Havalimanı ise beşinci sırada en stresli havalimanları olarak belirlendi.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz