16.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

İspanya’da koronavirüs aşısı olmayı reddedenlere 60 bin € ceza

İsveç'in bazı bölgelerinde yan etkileri sebebiyle Astra Zeneca kullanımı durduruldu
İspanya’nın Galiçya bölgesinde koronavirüs aşısı olmayı reddedenlere bin ile 60 bin € arasında para cezası kesilmesi planlanıyor.

2 Mart 2021 / Malta

Koronavirüsle mücadelede aşılama programları birçok ülkede sürüyor. Aşılama süreci devam ederken aşı olmayanlara ceza haberleri de gelmeye başladı.

NTV’de yer alan bilgilere göre; İspanya’nın özerk bölgelerinden Galiçya’da koronavirüs aşısı olmayan kişilere para cezası kesilmesine karar verildi. Aşı olmayı kabul etmeyen ve buna mantıklı bir gerekçe belirtmeyen kişilere bin ile 60 bin € arasında para cezası kesilecek.

Ülkenin en kalabalık beşinci bölgesi olan Galiçya’da 2.5 milyon kişi yaşıyor. Özerk bölgede alınan meclis kararı yetkililerce savunulurken, muhalefet karara tepkiyle yaklaştı.

Aşılama sürecinin zaten iyi gittiğini ve böyle bir zorunluluğa gerek olmadığını belirten muhalefet partisi üyeleri Galiçya yönetiminin Avrupa Birliği kriterlerine ve insan haklarına aykırı karar aldığını söyledi. Tartışmalara neden olan karar İspanya Yüksek Mahkemesi’ne taşınacak.

Kaynak: Turizm Avrupa

Son Haberler

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz