12.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

İngiltere’de otel fiyatı yerine İstanbul’da bir gün konaklama

07 Mayıs 2021

İngiltere’nin kırmızı listeye aldığı yüksek riskli ülkelerden gelen yolcuları otelde karantinaya zorunlu tutmasının maliyetinden kaçınmak isteyen yolcular İstanbul üstünden yolculuk yapıyor. İstanbul’dan İngiltere’ye giden yolcular karantina sürecini evde geçirebiliyorlar.

İngiltere, COVID-19 salgınına karşı yüksek riskli bulduğu ülkelerden ülkesine gelen yolcuları zorunlu olarak otellerde karantina altına alıyor. Kırmızı liste olarak bilinen ve 40 ülkenin yer aldığı ülkelerden gelen yolcuların karantinada kalmaları gereken otellerin yüksek fiyatından kaçınan yolcular Türkiye’ye uçuş yapıyor.

Türkiye, 40 ülkenin yer aldığı kırmızı listede bulunmuyor. İngiltere’de  otelde karantina için kişi başına 1.750 sterlin masraf ödemekten kaçınmak için önce İstanbul’daki bir otelde konaklıyor. İstanbul’dan gelen yolcular İngiltere’ye varışlarında evde karantinada kalabiliyor.

İstanbul’daki bir otel çalışanı, Pakistan, Hindistan ve Bangladeş gibi ‘kırmızı liste’ ülkelerinden seyahat eden İngiliz vatandaşlarının kalışına tanıklık ettiğini söyledi.

BBC Türkçe

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz