17.9 C
Malta
Salı, Nisan 16, 2024
spot_img
spot_img

İngiltere Malta’yı yeşil listeye almadı

07 Mayıs 2021

Malta, Covid-19 düşük vaka sayısı ve aşılamada yakaladığı başarıya rağmen İngiltere’nin güvenli seyahat için duyurduğu ‘yeşil liste’de yer almadı.

Birleşik Krallık Ulaştırma Bakanı Grant Shapss bugün bir basın toplantısı düzenledi. Zorunlu olmayan seyahatler için gidilebilecek ülkelerin yer aldığı ‘yeşil liste’de, Portekiz, Cebelitarık ve Faroe adaları da olmaz üzere 12 ülke yer alırken, Malta bunlar arasında yer almadı.

Seyahat edildiğinde yahut gelindiğinde güvenli olarak kabul edilen ve yolcuların karantinada kalmaları gerekmeyecek ülkelerin yer aldığı listenin yanında, ‘kırmızı liste’ olarak bilinen yüksek riskli ülkeler de açıklandı. Türkiye kırmızı listeye alındı.

İngiliz basınında yer alan bir çok olumlu habere rağmen yeşil listede yer alamamak Malta’da üzücü karşılandı. Yeşil listedeki ülkelere giden ve gelenlerin sadece yolculuk öncesi ve sonrası negatif test sonucu almaları gerekiyor.

İngiltere, ülkedeki önlemlerin gevşetilmesi kapsamında 17 Mayıs’ta zorunlu olmayan seyahat yasağını kaldıracak. Yeşil liste, her üç haftada bir gözden geçirilecek ve güncellenecektir.

Love in Malta

Despite Initial Reports, Malta Is Not On The UK’s ‘Green List’ For Safe Travel

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz