12.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img
spot_img

DSÖ: Milyonlarca yerinden edilmiş insan aşı kapsamı dışında tutuluyor

08 Mayıs 2021

Dünya Sağlık Örgütü araştırması, dünyanın dört bir yanında on milyonlarca göçmen sığınmacı, mülteci ve ülke içinde yerinden edilmiş insanın aşıya erişim olanağından yoksun bırakıldığını ortaya kodu. Göçmenlerin aşı programlarından faydalanmasına izin verilmiyor.

Ulusal aşı programlarında sığınmacı, göçmen, mülteci ve ülke içinde yerinden edilmiş insanlara dair Mart ayında yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaşan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), milyonlarca insanın aşıdan yoksunluğunu ortaya koydu.

The Guardian’da yer alan habere göre DSÖ’nün bu araştırması, dünyanın dört bir yanındaki ulusal aşı programlarının, mülteci, göçmen, sığınmacı ve yerinden edilmiş kişileri hariç tuttuğu belirlendi. 104 ulusal aşılama programlarının yüzde 70’inin, 30 milyondan fazla kişiyi dışladığı belirtiliyor.

Hindistan’da 4,9 milyon, Fildişi Sahili’nde ise 2,6 milyon göçmenin aşıya erişimi yok. Mültecileri ve sığınmacıları da kapsamına almayan planlar nedeniyle Kolombiya’da 1,8 milyon, Suriye’de 590 bin ve Kenya’da 489 bin kişi aşılama kampanyalarının dışında kaldı.

Ayrıca kendi ülkelerinde yurtlarından edilmiş yaklaşık 11,8 milyon iç göçmen de ulusal aşılama programlarından dışlandı. Bu sebeple Nijerya’da 2,7 milyon, Hindistan’da yaklaşık 1 milyon kişinin aşılanması henüz mümkün görünmüyor.

The Guardian

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz