14.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

İstanbul’da Şampiyonlar Ligi Finali tehlikeye girdi

07 Mayıs 2021 / Türkiye

Reşit Şahin

İngiltere’nin Türkiye’yi COVID-19 kırmızı listesine eklemesi ardından, Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul’da oynanması tehlikeye girdi. İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Manchester City ve Chelsea taraftarlarının Türkiye’ye gitmemesi gerektiğini söyledi.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Türkiye’yi kırmızı listeye eklendiğini açıkladı. Kırmızı listede olan ülkelerden gelen yolcuların 10 gün otelde zorunlu karantinada kalması uygulamasının yanında İstanbul’da yapılacak Şampiyonlar Ligi Finali’ne dair de açıklamalarda bulundu.

Chelsea ve Manchester City taraftarlarının Şampiyonlar Ligi finali için Türkiye’ye gitmemesi gerektiğini belirten Grant Shapps, Futbol Federasyonu’nun (FA) UEFA ile maç hakkında görüştüğünü söyledi.

Bakan Shapps, 29 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’da oynanması planlanan final için, İngiltere’nin ev sahipliği yapmaya açık olduğunu söyledi. Kararın, futbol yönetim organına ait olduğunu  vurguladı.

Türkiye’nin kırmızı listeye alınmasının sonuçlarından bir olan seyahat edememek, taraftarların final için İstanbul’a gelememesi anlamına geliyor. Bakan Grant Shapss, “FA, bu konuda UEFA ile görüşüyor. Finale ev sahipliği yapmaya çok açığız, ancak sonuçta bu UEFA’nın alacağı bir karardır” dedi.

Sky News

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz