17.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

İki kg kokainle yakalanan şüpheli kefaletle serbest bırakıldı

26 Haziran 2022

Malta’da aracında iki kg kokain bulunan 32 yaşındaki Liam Cassar çıkarıldığı mahkemede kefaletle serbet bırakıldı.

Polisin önceki gün aldığı ihbar sonucu yaptığı operasyonda aracı durdurulan Paola’da ikamet sahibi 32 yaşındaki Liam Cassar, uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla dün mahkemeye çıktı.

Sanık Cassar, Cuma günü saat 18.00 sıralarında Zejtun’daki Tal-Barrani yolunda giderken kendisini takip eden polis tarafından durduruldu. Araçta yapılan aramada polis ön koltukta çöp poşetlerine sarılmış karton kutuda iki kg kokain ele geçirdi.

Polis, uyuşturucunun piyasa değerinin 180 bin Euro olduğunu belirtirken mahkemeye çıkan sanık Cassar, yalnızca uyuşturucuyu kişisel kullanım için bulundurmadığını  gösteren koşullar altında yakalanmakla suçlandı.

Paketin sadece para içerdiğini düşünerek, elindeki uyuşturucudan haberdar olmadığını ısrarla belirten sanık uyuşturucu bulundurma suçlamasını kabul etmedi ve kefaletle serbest kalmak talebinde bulundu.

Önemli miktarda kokain içeren suçun ciddiyetine dikkat çeken ve sanığın ifadesinde üçüncü şahıslardan bahsettiğinin altını çizen Savcı Müfettiş Mareşal Mallia ise kefalet talebine itiraz etti.

Savunma avukatları Franco Debono ve Francesca Zarb, şüphelinin sorgulama sırasında sessiz kalma hakkına sahip olmasına rağmen, bu davada tam olarak işbirliği yaptığını delillerin de kayıt altına alındığını belirterek kefalet talebinde bulundu.

Yargıç Claire Stafrace Zammit başkanlığındaki mahkeme,  10 bin Euro depozito, 10 bin Euro  kişisel teminat, kefalet defterinin günlük imzalanması ve ayrıca gece yarısı ile 05:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı kapsamında sanığın kefalet talebini onayladı.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz