14.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 8, 2024
spot_img
spot_img

İkamet başvurusu için sahte belge sunduğu iddia edilen kadın kefaletle serbest bırakıldı

50 yaşındaki Sırp bir kadın, ikamet başvurusunu desteklemek amacıyla sahte belgeler sunmakla suçlandı.

Kadının adı, devam eden polis soruşturmaları nedeniyle yayın yasağına tabi olduğundan, kadın Çarşamba günü Hakim Charmaine Galea önünde yargılandı ve kamu otoritelerine yanlış beyanda bulunmak, sahte belgeleri bilerek kullanmak ve göçmenlik otoritelerine yanlış beyanda bulunmakla suçlandı.

Kadının gözaltına alınması, sahte belgeleri temin eden suç örgütlerine yönelik daha geniş bir operasyonun parçası olarak anlaşılmaktadır.

İspetör Michael Vella, kadının ilk kez geçen Aralık ayında gözaltına alındığını ve sahte bir kira sözleşmesini Identity Malta olarak bilinen ajansa sunduğunu açıkladı. Kadını sorguladıktan sonra, polis sahte belgelerin kadına, Malta’da yaşayan yurtdışındaki üçüncü taraflar tarafından verildiğini belirledi. Soruşturmalar devam ediyordu, dedi.

Kadın, Hakim Charmaine Galea önünde yargılanırken suçlu olmadığını söyledi. Savunma tarafından kefalet talep edildi ve savcılık tarafından itiraz edilmedi.

Kadın, 2000 Euro’ya kadar kişisel bir teminat karşılığında serbest bırakıldı. Ayrıca pasaportunu teslim etmesi ve haftada iki kez kefalet defterine imza atması talimatı verildi.

Avukatlar Frank Tabone, Arthur Azzopardi ve yasal vekil Mark Sultana, sanığa yardımcı oluyor.

 


Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz