16.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Hükümetin tahıl fiyatlarındaki artışı karşılayacağı öne sürüldü

14 Mart 2022

Malta’da hükümetin ithal buğday, arpa ve diğer tahılların fiyatlarında artışı sübvanse etme kararı alacağı öne sürüldü. Ukrayna’da savaşın etkisiyle buğday fiyatları 20 günde yüzde 30 artış gösterdi.

Malta Today gazetesi savaşın etkisiyle buğday, arpa ve diğer tahılların fiyatlarında artışa karşı hükümetin Pazartesi veya Salı günü sübvanse kararı açıklayacağını yazdı. Buğdayın fiyatı, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana yaklaşık yüzde 30 arttı.

İthalatçıların ve üreticilerin alternatif tedarik kaynakları bulmak için çabalamasıyla Ocak ayından bu yana buğday fiyatı yaklaşık yüzde 60 arttı.

Malta Today’e konuşan ithalatçılar, buğday fiyatlarındaki artışı daha uzun süre yansıtmadan devam edilmeyeceğini söyledi. Buğday, Cuma günü vadeli işlem piyasasında ton başına 373 dolara yükseldi ve Rus işgalinden bir gün önce 23 Şubat’ta kapattığı 287 dolardan yüzde 30 daha yüksek.

İthalatçılar ve üreticiler, fiyatlardaki endişe verici artış ve savaşın devamında yaşanan bu arz kıtlığını görüşmek üzere bu hafta hükümet yetkilileriyle bir araya geldi. Tedarikçilerin durumu günlük olarak herhangi bir gelişmeden haberdar olmak için tarım ve maliye bakanlıkları ile doğrudan temas halinde olarak takip ettiği bildirildi.

Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz