20.9 C
Malta
Salı, Mayıs 14, 2024
spot_img
spot_img

Hamile olan ve hamile kalmak isteyen kadınlar için DSÖ’nün koronavirüs aşı önerisi değişti

Sağlık yetkilileri, hamilelerin ve hamile kalmak isteyenlerin de koronavirüs aşısı olabileceklerini, öncesinde mutlaka kişisel doktorlarına danışmaları gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Sağlık yetkilileri koronavirüs aşılarının koplikasyonları tam olarak bilinemediği için, halihazırda hamile olan kadınlara ve hamile kalmayı planlayan kadınlara aşı olmamalarını tavsiye etmişti.

Yetkliler artık aşı olmak için hamilelelikten kaçınılmasını ve hamile kadınların aşıyı almaması gerektiğini tavsiye etmiyor. Ancak aşı olma kararını almadan mutlaka kişisel doktorlarına danışmalarını tavsiye ediyor.

DSÖ “hamile kadınlar için aşılamanın faydalarından daha ağır basan belirli riskler olacağına inanmak için geçerli bir neden olmadığını” söyledi.

Bir sağlık bakanlığı sözcüsü, DSÖ’nün tavsiyesini aktardı ve şunları ekledi: “Aşılamanın potansiyel faydaları, özellikle bazı hamile kadınlar için önemli olabilir.”

Sözcü, gebeliğin ertelenmesi konusunda, “Pfizer / BioNTech koronavirüs aşısının her iki dozu da alındıktan sonra hamileliği önlemeye gerek olmadığını” söyledi.

2 Şubat 2021 / Malta

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz