26.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Gurbetçiler, Anavatanlarına Ulaşmak İçin Treni Tercih Ediyor

Gurbetçilerin sayısı her geçen gün artarken, farklı ülkelerden Türkiye’ye dönüşlerinde tercih ettikleri seyahat alternatiflerinden biri de tren yolculuğu oluyor.

Özellikle yaz tatilini Türkiye’de geçirmek isteyen gurbetçiler, binlerce kilometrelik sıla yolunda kara ve hava yolunun yanı sıra tren seyahatini de oldukça konforlu buluyor. Bu şekilde kendi araçlarını trenlere yükleyerek memleketlerine rahatlıkla ulaşabilme imkanına sahip oluyorlar ve uzun yolculuklardan kaynaklı yorgunluğu azaltıyorlar.

Avusturya’dan hareket eden arabalı tren, yaklaşık 40 saat süren bir yolculuğun ardından Edirne Tren Garı’na ulaşıyor.

Yaz tatilini ve yıllık izinlerini Türkiye’de geçirmeyi tercih eden Avrupalı Türkler, arabalarını Avusturya’nın Villach şehrindeki oto kuşet vagonlara yükleyerek yolculuklarını tren kompartımanında geçirebiliyor. Bu şekilde uzun yolculuk yorgunluğundan kurtulan gurbetçiler, rahat bir şekilde Edirne’ye kadar gelebiliyorlar.

Optima Express şirketi tarafından merkezi Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen tren seferleri, Avusturya’nın Villach şehrinden başlayarak Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan üzerinden geçerek Edirne Tren Garı’nda son buluyor.

Trenin fiyatları kişi başı 207 euro’dan başlamakta olup, yolcuların tercih ettikleri vagon sistemi ve araç ölçülerine göre fiyatlarda değişiklikler olabiliyor.

Avrupa’dan Türkiye’ye araç ve yolcu taşıyan Optima Express tren seferleri her yıl Nisan ayında başlayıp Kasım ayında sona ermektedir. Bu seferler, gurbetçilerin konforlu ve güvenli bir şekilde memleketlerine dönüşlerini sağlamaktadır.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz