18.9 C
Malta
Perşembe, Mart 28, 2024
spot_img
spot_img

Gozo’daki aşırı gelişme adanın cazibesini yok ediyor!

Erol Berzan Şahin

11 Ağustos 2022

Gozo’daki turizm işletmecilerinin yüzde 91’i yaşanan aşırı gelişmelerin adanın cazibesini etkilediğini önlem alınmazsa yerli ve yabancı turistleri, Gozo’yu ziyaret etmekten caydıracağını söyledi.

Gozo Turizm Derneği, üyeleri ile yaptığı çevrimiçi anketin sonuçlarını paylaştı. İşletmecilerin yüzde 91’i Gozo’da yaşanan aşırı gelişmelerin yerli ve yabancı turistler için adanın cazibesini yok edeceği endişesini taşıyor.

Turizm işletmecilerinin yüzde 91’lik büyük bir kısım Gozo’da son yıllarda artarak devam eden aşırı gelişmelerin yabancı ve yerli turistlerin ziyaretlerine olumsuz etki edeceğini söyledi.

Ankete katılan işletme sahiplerinden yarısından fazlası tesislerini yenilenmesi gerektiğini ancak yüzde 95’i bunu karşılayacak durumda olmadıklarını söyledi.

İşletme sahiplerinin yüzde 70’i giderlerdeki en büyük artışın çalışanların maaşlarında yaşanan artış olduğunu belirtirken, yüzde 58’i onarım ve yenilemelerden yüzde 48’i gıda fiyatlarındaki artıştan etkilendiğini söyledi.

İşletmecilerin yüzde 64’ü sektörde çalışanlar için uygun vergi teşvikleri önerirken, yüzde 54’ü turizm çalışanları için çalışma izinleri ve vize başvurularının hızlandırılmasını önerdi.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz