16.9 C
Malta
Çarşamba, Nisan 24, 2024
spot_img
spot_img

Gelişimdeki Çocuklar programına 700 bin Euro fon müjdesi!

24 Temmuz 2022

Ulusal Gelişim ve Sosyal Fonu (NDSF), Richmond Vakfı’nın travmadan ciddi şekilde etkilenmiş 7-13 yaş arası çocuklar için terapötik bir özel bakım programı projesine 700 bin Euro sosyal fon sağlayacak.

Richmond Vakfı adına açıklama yapan Anthony Guillaumier, “Bu hibe, en savunmasız çocuklardan bazılarına, güvenli ve sevgi dolu bir ortamda gelişebilecekleri yuva aramak için özel bir ortam sağlayacaktır” dedi.

İlk olarak 2007’de Aile, Çocuk Hakları ve Sosyal Dayanışma Bakanlığı ve Richmond Vakfı kamu özel ortaklığı ile kapılarını açan Gelişimdeki Çocuklar (KID’ler), on iki yıl boyunca Nasıralı İsa Manastırı’nda faaliyet gösterdi.

Daha sonra 2019’da Fra Diegu kompleksi içinde alternatif bir alana taşınan tesisin tam olarak faaliyete geçebilmesi için yaklaşık 1 milyon 170 bin Euro tutarında yatırıma ihtiyacı var.

Tesisin, çocukların güven oluşturmasına yardımcı olacak programın işleyişini tamamlayacak şekilde özenle tasarlanması için devreye giren NDSF, tesis için 700 bin Euro’luk bir sosyal hibe sağlayacak.

Tesislerde idari alan, tedavi alanı, eğlence etkinlikleri için açık alan, çocuklar için geniş yatak odaları, mutfak ve oturma alanı bulunuyor.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz