19.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

Maymun çiçeği salgını acil sağlık durumu ilan edildi: Malta’da 17 vaka var

24 Temmuz 2022

Dünya Sağlık Örgütü 72 ülkede yaklaşık 16 bin kişiyi etkileyen maymun çiçeği salgınını küresel bir acil sağlık durumu ilan etti. Malta’da 21 Temmuz itibariyle kayıtlı 17 maymun çiçeği vakası bulunuyor.

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, küresel çapta etkisini artıran maymun çiçeği hastalığı ile ilgili yapılan toplantının ardından basın toplantısı düzenledi.

Perşembe günü yapılan toplantıda uzmanlar komitesinin fikir birliğine varamadığını belirten DSÖ Başkanı Ghebreyesus, bu neden karar vermenin kendisine düştüğünü belirterek “Küresel maymun çiçeği salgınının uluslararası endişe yaratan bir halk sağlığı acil durumunu temsil ettiğine karar verdim” ifadelerini kullandı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) 20 Temmuz’da yayınladığı bir hesaplamaya göre, Monkeypox 72 ülkede 15.800’den fazla kişiyi etkiledi.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi’ne göre, 21 Temmuz itibariyle Malta’da kayıtlı 17 maymun çiçeği vakası bulunuyor. Malta’da maymun çiçeği hastalarına 21 gün boyunca evde tecrit etmeleri zorunlu koşuluyor. Semptomları olanların da karantinaya alınarak tıbbi yardım almaları gerekiyor.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz