20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Geçen yıl onaylanan 113 proje ile 1.700 kişi iş sahibi oldu

27 Ocak 2022

Malta’da geçen yıl yerli ve yabancı yatırımlarla 113 projeye onay verdiklerini belirten Enerji Bakanı Miriam Dalli, 1.700 kişi için iş yaratılan yatırımın toplam 175 milyon Euro olduğunu açıkladı.

Enerji Bakanı Miriam Dalli mecliste açıklamalarda bulundu. Bazı tüketicilerin yıllık ucuz birim tahsisine rağmen daha yüksek ücretler ödemesine neden olan anormalliklerin düzeltileceğini açıklayan Dalli, tüketicilerin bir yıl boyunca tahsis edilen tüm ucuz birimleri kullanacağı yeni bir faturalandırma sistemini duyurdu.

Ailelerin her bantta tahsis edilen tüm ucuz birimleri kullanabilecekleri bir sistem üzerinde çalışmaların devam ettiğini söyleyen Dalli, “Tüketiciler, tüketmedikleri en ucuz birimlerini biriktirebilecekler böylece ellerindeki tüm birimleri kullanabilecekler” dedi.

Enerji fiyatlarının yüzde 10 artmasına rağmen Malta’da sıfır artış yansıtıldığını hatırlatan Dalli, “Stratejimiz, ulusal karbondan arındırma ve sürdürülebilirlik planlarına göre sorumlu tüketimi teşvik etmektir” şeklinde konuştu.

Geçen yıl 113 proje onaylandı

2021 yılında Malta Girişim’in (Malta Enterprise) yabancı ve yerli yatırımlı 113 projeye onay verdiğini söyledi. Toplam yatırım 175 milyon Euro olduğunu belirten Dalli, yatırımlarla 1.700 kişiye iş imkanı yaratıldığını söyledi.

Dalli, “Rakamlar geçici, ancak pandemi yılında 2021 için ülkemizdeki yatırımın 2020’den daha fazla olduğunu doğrulayabilirim” dedi

Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz