19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Freeport operasyonları Kanada’da çeteyi açığa çıkardı!

14 Kasım 2022

Malta’da gümrük memurlarının 2022’de gerçekleştirdikleri Freeport operasyonlarında üç konteyner dolusu uyuşturucu, çalıntı araba yüklü 9 konteyner ve kaçak mal dolu 8 konteyner ele geçirdi.

Gümrük memurlarının Freeport’ta hassas X-ray cihazı ile yaptıkları operasyonlarda bu yıl yakalanan uyuşturucu ve kaçak mallardaki artış başarısı dikkat çekti. Konteynerin yüklendiği limanın menşei de dahil olmak üzere ilgili risk değerlendirmeleri sonrası yapılan aramalarda son 11 ayda 2 ton 904 kilo uyuşturucunun yakalanması yanında diğer ülkelerde lüks arabaları çalıp satan bir suç çetesi de açığa çıkarıldı.

TVMnews’e açıklama yapan Gümrük Müfettişi Mark Busuttil çalışmalarının diğer ülkelerde lüks arabaları çalıp satan bir suç çetesinin ele geçirilmesine yol açtığını belirterek “Bu yıl içinde çok sayıda araba bulunan 9 konteynere Kanada makamlarıyla anlaşarak titiz bir soruşturma sonucu el koyduk. Arabalar Kanada’ya geri gönderildi ve aynı zamanda Kanada’da bir organize suç çetesi yakalandı.

Ele geçirilen uyuşturucuların sulh hakimi soruşturması uyarınca imha edileceğini belirten Busuttil, el konulan giysi gibi diğer eşyaların da insan sağlığı açısından güvenli olmadığı için imha edilmesi gerektiğini söyledi.

Mark Busuttil, polisin bulunduğu yerlerde uyuşturucu dışında, Malta’dan kaçak olarak geçen sigara, giysi ve ilaç gibi yasa dışı malların gümrük memurlarının da yakından takip ettiğini söyledi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz