19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Fransa’dan AB vatandaşı olmayanlara Covid-19 sertifikası uygulaması

11 Ağustos 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

 

Fransa’dan AB Vatandaşı Olmayanlara Covid-19 Sertifikası uygulaması başlatıldı. Fransa’da genel kullanıma açık etkinlik ve alanlara erişim hakkı sağlayan Covid-19 sağlık sertifikası artık turistler tarafından da kullanılabilecek. Aşı olanlar için süresiz tanımlanan kod, aşı olmayanlar için de PCR testinin geçerlilik kapsamı olan 72 saat içinde kullanılabilecek.

Fransız makamları, COVID-19 testleri negatif çıkan veya aşıları tam doz olan Avrupa Birliği üyesi olmayan turistlerin artık ülkedeki belirli etkinlik ve sosyal alanlara erişmek için kullanılan Fransız sağlık kartını alabileceklerini duyurdu.

Fransa, Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından onaylanan aşılardan biri ile aşılanmış yabancı turistlerin ülkedeki hareketlerine özgürlük tanıyacak özel bir sistem oluşturuyor. Sadece Fransa’da geçerli olacak kartla turistlere daha rahat hareket imkanı sunulacak.

Dışişleri Bakanlığı, sistemin ilk etapta yalnızca halihazırda Fransa’da bulunan AB üyesi olmayan turistlere açık olacağını duyurdu. Bakanlığın söz konusu kart ile ilgili açıklamasında; başvuru sahiplerinin aşağıda belirtilen belgeleri e-posta ile ilgili kuruma aktarması gerektiği de kaydedildi.

Başvuranın ikamet ettiği ülkenin kurallarına uygun olarak düzenlenmiş ve EMA onaylı bir aşı ile dozlarını tamamladığını gösteren belge.

  • Geçerli bir pasaport
  • Dönüş uçak bileti
  • Fransa büyükelçilik ve konsoloslukların web sitelerinde bulunan başvuru formu.

Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede; belgelerin PDF, JPG veya PNG formatında gönderilmesi gerektiği de eklendi.
Açıklamada, başvuru formu ve diğer belgeler Fransız makamları tarafından alınıp işleme koyulduktan sonra, kişinin şahsi mailine gönderilecek QR kodunun kullanımının mümkün olacağı belirtildi. Son kullanım tarihi olmayan kod, talep edildiğinde çıktısı alınarak evrak ya da dijital ortamda ibraz edilebilecek.

AŞI OLMAYAN TURİSTLER DE UYGULAMAYA DAHİL OLABİLECEK

Fransa’dan AB Vatandaşı Olmayanlara Covid-19 Sertifikası uygulaması kapsamında aşı olmayan yolcular için de 72 saat geçerliliği olan muafiyet negatif test ibrazı ile mümkün olabilecek. AB üyesi olmayan ve henüz aşı olmamış yolcular, negatif test sonucu vererek, COVID sertifikası olanaklarından faydalanabilecekler. Ancak test ile belge alımlarında 72 saat geçerlilik süresi söz konusu olacak.

Fransa makamları, insanların toplu olarak bulunduğu, sosyal ve ortak kullanıma açık alanlarda bulunmak isteyenler için COVID-19 Sağlık Sertifikalarını zorunlu hale getirmişti.

 

Kaynak DiplomatikHaber

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz