17.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 15, 2024
spot_img
spot_img

Fransa’da Müslüman kadınlara ırkçı saldırı

22 Ekim 2020 / Malta

Paris’te Eyfel Kulesi yakınlarında iki Fransız kadın, iki Müslüman kadına karşı ırkçı söylemlerde bulundu ve bıçakladı.

Olay, geçen hafta Hz. Muhammed’in karikatürlerini gösteren öğretmenin cihatçılar tarafından öldürülmesinin ardından artan gerilimli havayı iyice kötüleştirdi.

İki Fransız kadın Eyfel Kulesi’nin altındaki Champ de Mars parkında Müslüman aileye rastladıklarında sarhoştular. Müslüman aile, kadınlara köpeklerinden rahatsız olduklarını söyledikten sonra köpeği olan Fransız kadınlardan biri bıçağını çekip 19 ve 40 yaşlarındaki iki Müslüman kadını bıçakladı.

40 yaşındaki kadın 6 bıçak darbesi ve delinmiş akciğerle hastaneye kaldırıldı. 19 yaşındaki Müslüman genç kadın ise 3 bıçak darbesi aldı. O da hastaneye kaldırıldı daha sonra tedavisinin ardından taburcu edildi.

Her iki Müslüman kadın da kendilerine karşı “kirli Araplar” ve “Burası sizin eviniz değil” dendiğini söyledi. Kadınlardan birinin, Müslüman ailedeki birkaç kadının başörtüsüne karşı sözler ettiğini ve başörütüsüne “kafandaki o şey” dediği öğrenildi.

İki Fransız kadın, silah kullanma, sarhoşluk, ırkçı hakaretlerden ve birlikte hareket etmelerinden dolayı ağırlaştırılmış suçlar ile dava edildi.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz