23.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un koronavirüs testi pozitif çıktı

18 Aralık 2020 / Malta

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre Macron, bazı Covid-19 belirtileri göstermesi üzerine test yaptırdı.

Macron’un yedi gün boyunca kendini izole edeceği ve evden çalışmaya devam edeceği duyuruldu.

Bu hafta Macron ile temasta olan Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve OECD Genel Sekreteri Angel Gurria da izolasyona girdi.

Macron geçen hafta Perşembe ve Cuma günleri AB liderler zirvesindeydi. Orada AB üyesi ülkelerin liderleri ve AB’nin üst düzey temsilcileriyle aynı mekanda bulunmuştu.

14 Aralık’ta OECD’nin 60. yılı dolayısıyla yapılan törene katılan Macron, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve OECD Genel Sekreteri Angel Gurria ile öğlen yemeği yemişti.

Sanchez, Michel ve Gurria’nın da karantinaya gireceği açıklandı. Sanchez’inyakın zamanda yaptırdığı test negatif çıksa da, birkaç gün evden çalışacağı ve karantinada olacağı belirtildi.

Çarşamba günü Paris’te Macron’la yemek yiyen Portekiz Başbakanı Antonio Costa, yine hafta içinde Macron’la görüşen Belçika Başbakanı Alexander De Croo ve Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel de izolasyona giriyor.

İrlanda Başbakanı Micheal Martin’in de test sonucu gelene kadar evden çalışacağı duyuruldu.

BBC’ye konuşan üst düzey bir yetkili, Macron’un virüse muhtemelen pazartesi akşamı maruz kalmış olabileceğini, cuma günkü AB liderler zirvesi sırasında virüsün bulaşmış olmadığının tahmin edildiğini söyledi.

Kaynka: BBC

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz